Transzatlanti együttműködésről kötött feltételes megállapodást a Norwegian az amerikai Jetblue légitársasággal.

A két low-cost légitársaság aláírt szándéknyilatkozat szerint interline megállapodást köt és összekapcsolja járathálózatát.

A Norwegian utasai átszállhatnak a Jetblue kiterjedt hálózatára az óceán túloldalán és viszont.

A két légitársaság összekapcsolja foglalási rendszereit, azaz az utasok mindkét cég honlapján foglalhatnak átszállásos járatokat egyetlen tranzakcióval és egy repülőjegyen.

Forrás: Gatwick Airport

A Norwegian utasai átszállhatnak a Jetblue 60 belföldi útvonalára az USA-ban és további negyven úti célra a Karib-térség, valamint Latin-Amerika irányába, az amerikai low-cost cég New York JFK, Boston és Fort Lauderdale repülőterein működő központjain keresztül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Jetblue utasai pedig használhatják a Norwegian húsz, Európán belüli útvonalát a továbbutazásukra.

A két légitársaság tervei szerint az együttműködés jövő év első felében, még a nyári csúcsszezon előtt életbe lép.

A Jetblue vezetője, Robin Hayes szerint az utasok számára előnyökkel jár majd ez a lehetőség, a hagyományos légitársaságok protekcionista működése és közös járatai dominálta, jelenleg egekben lévő jegyárakkal jellemezhető transzatlanti piacon.

A Jetblue idén áprilisban jelentette be, hogy belép az Amerika és Európa közti járatok versenyébe. A New York-i központú diszkont légitársaság szándékai szerint járataik 2021-től indulnak napi többszöri rendszerességgel New Yorkból és Bostonból Londonba.

Az útvonalakat az Airbus A321neo nagy hatótávú változatával, az A321LR keskenytörzsű repülőgépével teljesíti majd a Jetblue.

Forrás: JetBlue