Szándéknyilatkozatot írt alá az Aeroplex a brazil repülőgépgyártóval a Magyar Honvédség leendő KC-390-es szállítógépeinek műszaki támogatásáról, az együttműködés révén a budapesti székhelyű repülőgép-karbantartó vállalat más Embraer-típusokhoz is megszerezheti a szükséges képességeket.

A múlt hét végén aláírt szándéknyilatkozat célja, hogy az Embraer és az Aeroplex közös projektjében a magyar repülőgép-karbantartó vállalat megszerezze a szükséges minősítést ahhoz, hogy a brazil gyártó hivatalos karbantartó központja (Embraer Authorized Service Center – EASC) legyen Magyarországon – közölte lapunkkal az Aeroplex.

Az Aeroplex így elláthatja majd a Magyar Honvédség Embraer KC-390 Millennium flottájának forgalmi és időszakos karbantartási feladatait.

Forrás: Embraer

A Budapesten aláírt megállapodás is elősegíti az Embraer és Magyarország közötti légiipari együttműködés kiterjesztését, emellett a helyi karbantartási képesség előnyt jelent majd a KC-390-esek magyarországi üzemeltetése szempontjából – emelte ki Leonardo Lopes Ferrucci, az Embraer magyarországi vezetője.

A projektben a KC-390-esek és akár más Embraer-típusok karbantartásához szükséges képességeket és minősítést szerezhet meg az Aeroplex – emelte ki Demény Árpád, a magyar légijármű-karbantartó vállalat ügyvezetője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ennek érdekében ötvözik az Embraernek a repülőgépek világszerte végzett műszaki támogatásában megszerzett több mint 50 éves tapasztalatát az Aeroplexnek a karbantartás terén, széles portfólióban meglévő szakértelmével – tette hozzá a szakember.

Amint korábban megírtuk, a magyar haderőfejlesztési programban a kormány két, légi utántöltésre is alkalmas Embraer KC-390-est rendelt, amelyből az első példány 2024-ben érkezik. A brazil gyártó 2021 augusztusában Budapesten nyitott képviseletet.

Forrás: Embraer