Az Etihad Airways is bekapcsolódik a brit diszkont légitársaság átszállást lehetővé tévő programjába, a két cég utasai mostantól egy platformon válthatnak jegyet mindkét légitársaság járataira.

A Worldwide by Easyjet programban a két légitársaság utasai minden eddiginél könnyebben szállhatnak át egyik járathálózatból a másikba, és ehhez a jegyüket is akármelyik cég foglalási rendszerében megválthatják – írta meg a Flightglobal.

Fotó: AIRportal.hu

A programot az Easyjet 2017-ben indította el, a Dohop repülőjegy kereső háttértechnológiáját használva, először a London melletti Gatwick reptéren kínálva kedvező átszállási lehetőségeket.

Kevesebb mint három év alatt a rendszer kiterjesztésével olyan jelentős légitársaságokat sikerült bevonni, mint az Emirates, Cathay Pacific, Singapore Airlines, a szintén brit Virgin Atlantic, vagy a diszkont Norwegian és Westjet.

Az Easyjet a fapados légitársaságok között viszonylag ritkának számító, széleskörű átszállási lehetőségekkel igyekszik versenyképes alternatívát kínálni a kiélezett versenyben, részben ráhordó-elosztó szerepet vállalva a hosszútávú járatokat üzemeltető légitársaságok felé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új belépő Etihad Airways csatlakozása részben az NDC disztribúciós rendszer bevezetésének köszönhető
– mondta el Ali Saleh, az öbölmenti cég alelnöke.

Az új alapokon nyugvó rendszer bevezetésével nagyrészt zökkenőmentessé vált a szolgáltatások összehangolása a légitársaságok közötti együttműködéseknél.

Az Etihad és az Easyjet társulásával az Európából induló utasok ennek köszönhetően tíz nagyvárosból, mások mellett Amszterdamból, Athénból, Manchesterből és Rómából Abu-Dzabin keresztül juthatnak el a világ szinte bármely pontjára az Etihad járataival. Ezzel együtt az Easyjet járatai az öreg kontinensen belül biztosítanak eljutási lehetőséget a fontosabbak mellett néhány kisebb repülőtérre is az Ázsiából vagy Amerikából érkezőknek.

Fotó: AIRportal.hu