Mivel lehet leginkább lenyűgözni a követőidet? Például egy luxus repülőúttal, ahonnan szuper képeket csinálhatsz az alattad elterülő gyönyörű tájról. Nincs rá pénzed? Ez sem gond, az új „fake plane ride challange” révén még otthonról sem kell kimozdulnod.

Biztos mindenki emlékszik az olyan kihívásokra, mint a jeges vödrös „ice bucket challange” – valaki kitalál egy őrültséget, ami aztán végigsöpör az interneten.

A „fake plane ride” is valami hasonló gondolat menetén születhetett meg (hol máshol, mint Kínában), csak itt nem lejáratod magadat, hanem egyenesen irigyelni fognak a lenyűgöző életedért.

A recept nagyon egyszerű: kell hozzá légi felvétel, amelyen egy csinos táj található: hegyek, felhők, éjszakai nagyváros, bármi, ami jól mutat a közösségi médiában. Emellett kell hozzá egy olyan, otthon is könnyen megtalálható tárgy, amelynek alakja egy repülő ablakára hasonlít, például vécédeszka, vagy üres mosószeres flakon. Most nézz át elmélkedve az adott háztartási eszközön, mintha elmerültél volna az alattad elterülő tájban. Aztán töltsd fel a lehető legtöbb helyre, hogy bemutasd, milyen szuper helyeken jársz éppen.

Úgy tűnik, hogy az ötletet a kínai Weibo nevű közösségi oldalnak köszönhetjük, amit nagyjából a kínai Twitterként képzelhetünk el, és az országban igen nagy népszerűségnek örvend. Valószínűleg jó alapot adott hozzá a kínai holdújév, amikor rengetegen repültek az ország határain belül és kívül is – és akinek nem volt erre pénze, annak megtalálták a tökéletes alternatívát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kihívást egyébként már több utazási cég is meglovagolta, azoknak kínálva kedvezményes lehetőségeket, akik nem egy vécédeszkán keresztülnézve szeretnék megismerni a világot.

Amennyiben tehát lemaradtál a China Eastern elképesztően jó ajánlatairól Sanghajba, akkor még mindig itt a lehetőség, hogy lenyűgözz mindenkit egy-egy menő fotóval.