Az Air Hollywood a legnagyobb légiközlekedési tematikájú stúdió, ahol számtalan híres filmet, sorozatot és reklámot forgattak 1998-as alapítása óta. 

Repülőgépek, reptéri várók, létező vagy kitalált légitársaságok lépten-nyomon megjelennek a hollywood-i produkciókban. A legtöbb filmjelenethez hasonlóan ezeket is stúdióban forgatják, ahol még a legapróbb részletekre is különös figyelmet fordítanak, hogy minél inkább valósághű legyen az adott helyszín ábrázolása.

Az Air Hollywood a legnagyobb, légiközlekedéssel kapcsolatos jelenetekre szakosodott filmstúdió, amelyet az iparági veterán és egyben repülésrajongó tulajdonosa 1998-ban alapított.

A stúdió szélestörzsű Boeing 747-es és 767-es, keskenytörzsű Boeing 737-es és 757-es repülőgépeket és magángépeket (Learjet, Gulfstream III) rendez be filmforgatásra a megrendelő igényei szerint, ezenkívül reptéri terminálok, várók, pilótafülkék, repülőgép-mosdók vagy utashidak “szereplését” is vállalja. 

A vállalat tavaly rukkolt elő az Auto Plane nevű szolgáltatásával: ez egy 16 méter hosszú tehergépkocsi, amelynek pótkocsija egy Boeing 737-es mock-up, és bárhova könnyen el lehet szállítani. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az Auto Plane Boeing 737-es repülőgéptörzse (forrás: Air Hollywood)

A filmstúdiónál minden testre szabható, hiszen a különböző produkciók más-más díszletet és berendezést igényelnek.

A cég pilóta- és légiutaskísérő-formaruhákat, repülésbiztonsági kártyákat, evőeszköz-készleteket, ételt szállító kocsikat, poggyászokat is biztosít.

Egyszóval mindent, amire szükség lehet egy repülőgépen vagy reptéren játszódó jelenet forgatásán.

Leggyakrabban a Boeing 737 turista osztályú kabint veszik igénybe a filmforgatások során. De a stúdió alapítója szerint az is előfordul, hogy létező légitársaságok bérlik ki a repülőgépet biztonsági videójuk vagy tévéreklámjuk forgatásra. 

Az Air Hollywoodban olyan népszerű filmek jeleneteit forgatták, mint A Wall Street farkasa vagy a Koszorúslányok, sorozatok közül pedig például a Lost (Eltűntek), a Grace klinika, a Mentalista és a Modern család egyes epizódjai is készültek itt.

Pan Am Experience vacsora (forrás: Air Hollywood)

A vállalat legkülönösebb szolgáltatása mégis a Pan Am Experience nevű retro-témájú vacsora, amely a 21. századi utazót a légiközlekedés sokak által aranykornak tekintett időszakába “repíti” vissza.

Ugyanis a legendás, ma már nem létező Pan Am légitársaság eredeti kabinkialakításával rendelkező, Boeing 747-es mock-up “fedélzetén” ötfogásos, 1970-es évekbeli stílusú vacsorát szolgálnak fel.

A vacsora 475 – 875 dollárba kerül két fő részére attól függően, hogy mely kiszolgálási osztályról van szó, és annyira népszerű, hogy jelenleg nem is lehet rá asztalt foglalni. 

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!