Március végéig kitolták a nemrég lejárt határidőt, ameddig a Wizz hátteréből is ismert Indigo Partners befektetőcég részesedést vásárol az izlandi Wow Airben. Az okok között lehet a visszaadott A330-asok lízingszerződése körüli vita.

Fotó: AIRportal.hu

Nem történt meg február 28-ig a többek közt a Wizz Air és az amerikai Frontier hátteréből is ismert Indigo Partners befektetőcég részesedésvásárlása az izlandi fapados Wow Airben.

A légitársaság minapi szűkszavú közlése szerint március 29-ig kitolták a végső határidőt, és több információt jelenleg nem közölnek ez ügyben – írja az aero.de portál.

Amint arról beszámoltunk, a pénzügyi válságba került diszkont cégben az Indigo mintegy 75 millió USA-dollárért csaknem fele részben tulajdonossá válna. Az erről szóló szándéknyilatkozatot még novemberben kötötték, miután az Icelandair elállt attól a tervétől, hogy megveszi a Wow Airt.

Izlandi médiaértesülések szerint az Indigo-házasság elhalasztásának hátterében az állhat, hogy az Avolon lízingcég kártérítést követel az A330neók visszamondásáért.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az izlandi fapados ugyanis csaknem megfelezte a flottáját, a 20 gépből 11 maradt, visszaadták a két szélestörzsű A330-300-ast, és lemondták az új generációs A330-900neók átvételét is, még mielőtt a gyártótól megérkeztek volna. A lízingszerződés idő előtti felbontása körül alakulhatott ki tehát vita.