December 22-én indult első tengerentúli útjára a SAS Scandinavian Airlines Airbus A321LR repülőgépe, a megnövelt hatótávú keskenytörzsű Koppenhágából Washingtonba repül.

Az A321LR fedélzetén a légitársaság szélestörzsű repülőgépeihez hasonlóan három utazási osztályt alakítottak ki. A gépen összesen 157-en foglalhatnak helyet, 22-en Business, 12-en „Plus”, 123-an pedig „Go” osztályú üléseken.

A szélestörzsűekhez képest kevesebb férőhellyel, de nagy hatótávval rendelkező egyfolyosós repülőgépekkel a SAS a kisebb forgalmú, tengerentúli útvonalakon is képes lesz gazdaságosan és alacsonyabb környezetterhelés mellett járatokat indítani.

Forrás: SAS

A skandináv utazóközönség részére több interkontinentális útvonalon válnak elérhetővé a közvetlen járatok, így kevesebb átszállással, rövidebb idő alatt juthatnak el úti céljukra.

Amint korábban megírtuk, a skandináv légitársaság az Air Lease Corporationtől lízingeli a megnövelt, 7400 kilométeres hatótávú keskenytörzsű típust, amelyből összesen három példány érkezik a cég flottájába, az elsőt októberben vette át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság közleménye szerint a típus 2022. március 27-én áll majd hivatalosan menetrend szerinti forgalomba, Koppenhága és Washington, Boston, illetve New York között.