A tengeri hajózás egyre népszerűbb utazási formává válik manapság a magyarok körében is. Hiszen azon kívül, hogy több országba is eljuthatunk néhány nap alatt, a fedélzeten is rengeteg lehetőség van kikapcsolódásra. Ha ilyen útra készülsz, az alábbi dolgokra mindenképpen érdemes figyelni.

Nem vagyunk rutinosak, első alkalommal a Miami – Key West – Cozumel – Miami útvonalon próbáltuk ki a tengeri hajózást, és a négy napos úton szerzett tapasztalatok alapján írtuk össze a listát. Mindenesetre azt elmondhatjuk, hogy egyedi és maradandó élményt nyújt, legalább egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia – mi biztosan megismételjük majd!

Szabadtéri mozi, csúszda, medence, jacuzzi, minigolf, és még sorolhatnánk – az óceánjárókon nagyon sok szórakozási lehetőség van. A bónusz pedig a gyönyörű kilátás!

Olyan kabint válassz, amelyből kilátás nyílik! A legolcsóbb árkategóriájú kabinokon nincs ablak, mert a hajó belsejében vannak, azonban nem kell sokkal többet fizetni azért, hogy kilátásod legyen a tengerre vagy óceánra. A természetes fényért és a gyönyörű kilátásért megéri ablakkal rendelkező kabint választani. Ugyanakkor azok az utazók, akik csak aludni járnak a szobába, akár spórolhatnak is ezen, hiszen a hajó fedélzetén máshol bármikor élvezhetik a kilátást.

Vigyél magaddal egy nyakpántot, hogy mindig magadnál tarthasd a fedélzeti kártyádat! A hajók fedélzetén nincs lehetőség készpénzzel vagy bankkártyával fizetni, azonban a check-in során minden utas kap egy úgynevezett fedélzeti kártyát, amely fizetőeszközként szolgál. Készpénzletéttel vagy bankkártya/hitelkártya regisztrálásával lehet kiváltani, utóbbit terhelni fogják az út végén. A fedélzeti kártya azonban nem csak vásárlásra szolgál: ezzel tudsz majd bemenni a kabinodba is.

Ilyen egy olcsóbb árkategóriájú, de ablakkal rendelkező kabin

A jegyek ára nem tartalmazza az alkoholtartalmú italok fogyasztását. A fedélzeten az étel- és ital (víz, limonádé, kávé) korlátlanul fogyasztható, azonban az alkohol nincs benne a jegyárban. Bár lehetőség van különböző csomagokra befizetni, amelyekkel korlátlan lesz az alkoholfogyasztás is, ez nem éppen olcsó mulatság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az egyik legnagyobb társaság, a Carnival Cruise Lines például a három napos csomagot 185 USA-dollárért adja.

Elegánsabb ruhát is pakolj a bőröndbe! A legtöbb hajótársaságnak külön dress code-ja van az étteremben étkezéshez. Rövidnadrágban, ujjatlan pólóban, flip-flop papucsban vagy fürdőruhában tilos az étkezőben enni. Ezenkívül különböző élő show-kra, előadásokra is be lehet ülni, amelyet színházi teremben tartanak, ahová szintén elegánsabban illik öltözni.

Töltsd le a hajótársaság applikációját, hogy mindig időben értesülhess az étkezési és szórakozási lehetőségekről! Első hajós utunkon a Carnivallal utaztunk, és nagyon hasznosnak bizonyult az, hogy letöltöttük az applikációt, amely részletesen tartalmazta a programtervet. Megtudhatjuk, hogy éppen milyen filmet vetítenek a moziban, vagy milyen előadás lesz a színházteremben, hol étkezhetünk az adott időpontban, mennyi az aktuális költés a fedélzeti kártyán, és így tovább. Természetesen ehhez internet-hozzáférés szükséges, amelyre szintén külön be kell fizetni – vagy ha szerencsénk van, és olyan térségben halad a hajó, akkor persze mobilos térerőt is foghatunk.