Nem szeretné a Lufthansa leparkolt Boeing 747-eseit a twentei repülőtéren látni a holland hatóság, ezért felszólították a légitársaságot és a légikikötőt, hogy június végéig tüntessék el onnan a Jumbókat. A repülőtér több százezer eurós kártól tart.

A holland RTV Oost számolt be az újabb fejleményekől a twentei repülőtéren, az ügy előzményeiről mi is többször írtunk.

A Lufthansa a kis holland légikikötőben parkolta le hat darab Boeing 747-400-asát, amelyeket könyv szerint kivont a flottából, de vevőt egyelőre csak háromnak talált, ezeket szétbontásra akarták elrepülni az USA-ba. Később azonban kiderült, hogy a gépek nem szállhatnak fel, mert túl nagyok és túl zajosak a hatóság szerint.

Forrás: Twitter

Végül az illetékes minisztérium különleges engedélyt adott ki, amelynek birtokában a három Jumbo elhagyhatta a repülőteret.

A másik három most is Twentében van, a Lufthansa még nem talált nekik új tulajdonost, a hatóság azonban felszólította a légitársaságot, hogy június 30-ig vigye el a gépeket, eddig tart ugyanis a korábbi kiállított ideiglenes felszállási engedély.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa friss információk szerint egy évnyi tárolásra szerződött a repülőtérrel, ezért a légikikötő üzemeltetője nem akarja, hogy a 747-eseket júniusban elvigyék, mert azzal közlésük szerint 800 ezer eurós kár érné őket. Ebbe beleszámolták a szerződés felbontása miatt fizetendő büntetést és a gépmozgatás költségét is.

A repülőtér most azt szeretné elérni, hogy a minisztérium újabb egy évvel hosszabbítsa meg a rendkívüli felszállási engedélyt, az üzemeltető szerint a gépek ugyanúgy fel tudnak szállni egy év múlva, mint idén.