2016. december 1-től megváltozik a cseh légitársaság tarifastruktúrája, jelentősen módosul az egyes jegyek szolgáltatás tartalma, a turista utasoknak járó szolgáltatás nem fog sokban különbözni a fapados légitársaságok szolgáltatásaitól.

Előzmény Diszkontosít a CSA

A CSA egyik ATR-repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A CSA egyik ATR-repülőgépe Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu)

A Czech Airlines 2016. december 1-től bevezetendő új árstruktúrája 3 turista és 2 business ártípust tartalmaz majd, ezek elnevezése Lite, Plus, Flex, Business Lite, Business lesz.

A legjelentősebb változás a turista osztályon utazókat érinti, a legolcsóbb, Lite jegyek nem tartalmaznak feladott poggyászt, ezt csak a Plus tarifától felfelé tartalmazzák a repülőjegyek, viszont az eddigi 15 kg helyett 23 kg lesz a súlyhatár.

Ingyenes kézi poggyász turista osztályon 1 darab maximum 8 kg lehet. A business osztályon pedig 2 darab szintén 8 kg/db kézicsomag lehet az utasnál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A turista osztályú Lite és Plus kategóriájú repülőjegyet vásárló utasok számára nem jár ellátás a fedélzeten a továbbiakban.

A Lite-jeggyel utazók nem választhatnak előre ülőhelyet sem, a nagyobb kényelmet biztosító „priority-kategóriájú” ülések a Plus és a Flex jegyekkel is csak 5 eurós felár ellenében választhatók.

Az elsőbbségi beszállítást (priority boarding) és a Budapesten is elérhető Fast track szolgáltatást (repülőtéri utasbiztonsági ellenőrzésnél dedikált folyosó) csak a Flex tarifával és a Business jegyekkel utazók élvezhetik.

A CSA 2016. december 1-től érvénybe lépő új tarifatáblázata. (Forrás: CSA) | © AIRportal.hu

A CSA 2016. december 1-től érvénybe lépő új tarifatáblázata. (Forrás: CSA)


A CSA flottájában 1 darab Airbus A330-300, 9 darab Airbus A319-100, 4 darab ATR 72-500 és 3 darab ATR 42-500 típusú repülőgép teljesít szolgálatot.