Az Abu-Dzabiban érvényben lévő szigorú egészségügyi korlátozások miatt ideiglenesen módosítja a Budapestről eredetileg oda közlekedő járatainak célállomását a Wizz Air.

A légitársaság járatai 2020. február 13-tól átmenetileg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Dubaji Nemzetközi Repülőtérre érkeznek majd – írta lapunkhoz eljuttatott rövid közleményében a cég.

Az első repülőgép február 13-án indul útnak, majd minden kedden és szombaton repülhetnek az utasok Dubajba a Wizz fedélzetén.

A járatok a Dubaji Nemzetközi Repülőtérre (DXB) repülnek majd, nem a Wizz Air által korábban használt Dubai World Centralra (DWC).

Fotó: AIRportal.hu

Amint korábban megírtuk, a low-cost légitársaság június 7-től döntött úgy, hogy nem repül többet a Dubai World Central (DWC) repülőtérre, helyette az onnan mintegy száz kilométerre lévő Abu-Dzabi repülőterén teszi le Dubajba tartó utasait. Ugyanakkor a cég továbbra is kínálta jegyeit Dubajba, a járat kiválasztásánál mindössze egy viszonylag kis betűs “Lands at Abu Dhabi” (vagy a magyar verzióban: “Leszállóhely: Abu-Dzabi”) figyelmeztetés jelezte a változást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábban írtunk arról is, hogy többszöri halasztás után a tervek szerint 2021. január 15-én indul el a légitársaság Abu-Dzabiban alapított leányvállalata, a Wizz Air Abu Dhabi első járata, a tervek szerint Athénba. A fapdos a korábban bejelentett útvonalakon akkor indítja el a járatokat, ha az érintett államok felkerülnek a járvány szempontjából biztonságos, zöld országok listájára Abu-Dzabiban.