Többszöri halasztás után 2021. január 15-én elindul a Wizz Air Abu Dhabi low-cost légitársaság első járata.

Az Egyesült Arab Emirátusoktól nemzeti légitársasági státuszt is szerzett Wizz Air Abu Dhabi legutóbbi bejelentése szerint
a cég első járata 2021. január 15-én repül majd Abu-Dzabi és Athén között.

Forrás: Wizz Air

A görög főváros után a tervek szerint Szalonikibe nyitja meg második útvonalát február 4-től a magyar gyökerű fapados és az Abu-Dzabi emírség állami befektetőtársaságának közös leányvállalata.

A légicégnél, hasonlóan az európai járatokhoz az alaptarifájú repülőjegy csak egy maximum 40x30x20 cm méretű kis kézipoggyászt tartalmaz, minden további vagy nagyobb csomagért felárat számítanak fel.

A korábbi tervekben a Wizz Air Abu Dhabi kezdeti úti céljai közt Alexandria és Athén szerepelt heti 3-3 járattal, valamint Kutaiszi, Lárnaka, Odessza és Jereván heti 2-2 járattal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kees Van Schaick ügyvezető mostani közlése szerint a légitársaság felkészült az útvonalhálózat gyors bővítésére, a korábban bejelentett útvonalakon elindítják a járatokat, amint az érintett államok felkerülnek a járvány szempontjából biztonságos, zöld országok listájára.

A légitársaság jelenleg három vadonatúj Airbus A321neo típusú repülőgéppel rendelkezik a flottakövető adatbázisok alapján. Az első gép még szeptemberben érkezett meg az Abu-Dzabi repterén működő bázisra, az első járat eredetileg október elején indult volna, ám a világjárvány miatt ezt többször halasztották.

A Wizz Air Abu Dhabi a régió egyik legnagyobb holdingja, az ADQ és a Wizz Air Holdings Plc. közös vállalkozása.