Leghamarabb november közepén indítja el járatait a Wizz Air Abu Dhabi, a Budapest és Abu-Dzabi közötti útvonalon szintén november közepétől indulhatnak újra a járatok.

A Wizz Air-holding abu-dzabi bázisú leányvállalata a járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett utazási korlátozások miatt november közepére halasztja a járatai indulását a foglalási rendszerekben elérhető adatok szerint – írta meg bejegyzésében a Routes Online.

A légitársaság eredetileg október elején tervezte járatai elindítását a kezdeti útvonalhálózatán, ezt később mintegy két héttel október közepére, majd most újabb egy hónappal november közepére halasztotta el.

A Wizz Air Abu Dhabi kezdeti úti céljai közt szerepel Alexandria és Athén heti 3-3 járattal, valamint Kutaiszi, Lárnaka, Odessza és Jereván heti 2-2 járattal.

A Wizz Air magyar bejegyzésű légitársasága (Wizz Air Hungary) a foglalási rendszerekben jelenleg elérhető adatok szerint november 17-re tervezi a Budapest és Abu-Dzabi közötti útvonalán a járatok (újra)indítását, hetente két alkalommal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Wizz Air

A Wizz Air Abu Dhabi első A321neo repülőgépét szeptember elején repülték át az Airbus hamburgi gyárából az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu-Dzabi nemzetközi repülőterére.

A leányvállalat az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzetközi légitársasága, a régió egyik legnagyobb holdingja, az ADQ és a Wizz Air Holdings Plc. közös vállalkozása. Nemrégiben nemzeti légitársasági státuszt is kapott az Emírségek kormányától, amelynek megszerzéséhez a működés megkezdése előtt eleget kellett tennie a szabályozási előírásoknak.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a héten azt nyilatkozta az AIRportal.hu-nak, hogy a koronavírus-járvány második hulláma és az utazást korlátozó intézkedések miatt stratégiaváltás nem lesz a cégnél, de finomhangolás igen. Várakozásai szerint módosítások lesznek ugyan a cég hálózatbővítési terveiben, de jövő nyárra már akár teljes kapacitáson működhet a légitársaság.

A légitársaság minapi bejelentése szerint elhalasztották a Szentpéterváron létrehozandó bázis indulását is, szeptemberről december 3-ra. A Routes Online bejegyzése szerint pedig a 2020. negyedik negyedévében tervezett számos útvonalon is csak később indulhatnak el a járatai.