A Wizz Air bejelentette, hogy megnyitja első oroszországi bázisát Szentpéterváron, amely egyúttal a hálózatának 32. bázisa, ahol 2020 szeptemberétől egy Airbus A320 típusú repülőgép áll szolgálatba a Pulkovo repülőtéren.

A légitársaság az új bázis megnyitásával 2020. szeptember 18-tól 5 országba összesen 5 új járatot indít Szentpétervárról.

Az első Wizz Air járat 2017-ben szállt fel Szentpétervárról, és idáig több mint 250 000 utast szállított a társaság ezen útvonalán.

A Wizz Air abban bízik, hogy az első oroszországi bázis megnyitása további lehetőségeket hoz majd, amelyek nagyban hozzájárulnak az oroszországi turizmus és vendéglátás fejlődéséhez.

Az Airbus A320 típusú repülőgép a következő 5 új útvonalon közlekedik majd: Salzburg (Ausztria), Oslo (Norvégia), Koppenhága (Dánia), Stockholm Skavsta (Svédország) és Málta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A mai sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air Group vezérigazgatója elmondta: „Mai bejelentésünk bizonyítja a Wizz Air elkötelezettségét, hogy egyre több alacsony árú utazási lehetőséget teremtsen az orosz utazók számára. Jelentős pillanat számunkra, hogy bejelenthetjük a Wizz Air új bázisát a szentpétervári Pulkovo repülőtéren, valamint a legkorszerűbb repülőgépünk ide érkezése is mutatja az orosz piac fontosságát. A Wizz Air stratégiai szempontból hosszú távon érdeklődik az orosz piac iránt, és alig várjuk, hogy a fiatal és megbízható flottánk fedélzetén köszönthessük utasainkat.  Az öt legújabb útvonalunk elindításával, valamint a legmagasabb szintű higiéniai protokollok alkalmazásával bízunk benne, hogy a Wizz Air rendkívül alacsony árai még több utas számára teszik majd lehetővé az elérhető utazás élményét.”

„Örömünkre szolgál, hogy a Wizz Air erősíti pozícióját Szentpéterváron. Ma Pulkovo az első olyan oroszországi repülőtér, amely egyedi piaci feltételeket kínál a külföldi légitársaságok számára. A korábban nem látott intézkedések magukba foglalják a hetedik légi szabadságjog rendszerét, a rugalmas tarifakezelést és ingyenes e-vízumokat is, melyek összesen 53 országból érkező utasok számára biztosítanak lehetőséget Szentpétervár, valamint a leningrádi régió látogatására. A Wizz Air Pulkovón működő bázisa új lehetőségeket teremt az útvonalhálózatok bővítésére, és növeli a közvetlen járatok számát Szentpétervár és az európai városok között. Pulkovo tehát teljes mértékben készen áll a nemzetközi járatok kiszolgálására. Biztos vagyok benne, hogy amint a világban stabilizálódik a helyzet, a Wizz Air fejlesztése Szentpéterváron és a régóta várt új útvonalak elindítása ösztönzi majd az idegenforgalmi, üzleti és kulturális kapcsolatokat Oroszország és a külföldi országok között. Minden kétséget kizáróan a Wizz Air legújabb járataira nagy igény lesz mind az orosz, mind pedig a külföldi utazók körében is” – fogalmazott Leonid Sergeev, a Pulkovói Repülőtér üzemeltetőjének, a Northern Capital Gateway LLC vállalatának vezérigazgatója.

Úticél Időpontok Indulások
Szentpétervár – Salzburg hétfő, szerda, péntek, vasárnap 2020. szeptember 18.
Szentpétervár – Oslo kedd, csütörtök, szombat 2020. szeptember 19.
Szentpétervár – Koppenhága hétfő, szerda, péntek, vasárnap 2020. szeptember 19.
Szentpétervár –
Stockholm Skavsta
kedd, csütörtök, szombat 2020. szeptember 19.
Szentpétervár – Málta kedd, csütörtök, szombat 2020. szeptember 19.