Folyamatosan emelkedik a légi utasok száma, ezért az Emirates globálisan hatezer új munkavállalót venne fel fél év alatt, a cég pilótákat, légiutas-kísérőket és karbantartókat egyaránt keres.

A dubaji légitársaság közleménye szerint a járvány előtti hálózat 90 százalékán már újraindították a járatokat, év végére pedig az átlagosan felkínált kapacitás már csak 30 százalékkal marad majd el a 2019-es szinthez viszonyítva.

Több útvonalon újra Airbus A380-asokkal közlekedik az Emirates, de a további bővüléshez már plusz emberekre van szükség. Ahmed bin Szaíd Al-Maktúm, az Emirates-csoport elnök-vezérigazgatója szerint az utazási szabályok enyhítése óta folyamatosan növelik a kínálatot.

Forrás: Emirates

A keresletet most már a globális kereskedelem és a gazdaság fellendülése is támogatja, számítások szerint jövőre a cég elérheti a 2019-es utasforgalmát.

Szeptemberben az Emirates 3000 légiutas-kísérő és 500 földi kiszolgáló felvételét hirdette meg, de a forgalom a vártnál korábban és nagyobb mértékben kezdett növekedni, ezért újabb 700 földi kiszolgálót kell a cégnek alkalmaznia. Mellettük 600 pilótát, 1200 szakképzett karbantartó mérnököt is keresnek még a dubaji központba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett a légitársaság bővíti budapesti ügyfélkapcsolati központját is, ahová 30 új munkatársat várnak. A központ maga is „nemzetközi”, hiszen a többségében magyar alkalmazottak mellett számos további nemzetiség is képviselteti magát: spanyol, olasz, lengyel, cseh, tunéziai, venezuelai, portugál, indiai és argentin állampolgárok is dolgoznak a budapesti irodában.

Az Emirates közleményében kiemelte: az összes Boeing 777-es újra forgalomban van, az A380-asokkal jelenleg 18 városba közlekednek, de számuk november végére eléri a 27-et. Az év végéig megérkezik az utolsó két új példány, ezzel az aktív A380-flotta mérete 50-re bővül.