Az olaszországi Taranto repülőteréről végrehajtott felszállás során leszakadt egy Boeing 747-400 Dreamlifter egyik főfutókereke, amelyet később a repülőtér melletti szőlőültetvényben találtak meg.

Az Atlas Air légitársaság által az amerikai repülőgépgyártó számára üzemeltetett, Dreamliner-elemek szállítására különlegesen átalakított, N718BA lajstromjelű Boeing 747-400 Dreamlifter az 5Y 4231 számú járatot teljesítette az olaszországi Taranto repülőteréről az Egyesült Államokbeli Charlestonba.

A 35-ös jelű futópályáról végrehajtott felszállás során, az emelkedés kezdeti szakaszában fekete füst képződött az egyik főfutómű mögött, majd annak egyik kereke levált, és visszazuhant a földre.

A repülőgép folytatta az emelkedést, és bár a légiforgalmi irányítás tájékoztatta a személyzetet az eseményről, a pilóták úgy döntöttek, hogy folytatják az utat a célállomásra. A Dreamlifter 11 órával később, az Atlanti-óceán eseménytelen átrepülése után biztonságosan megérkezett Charlestonba.

A repülőgépről leszakadt főfutókerék még a repülőtér területére zuhant vissza, de a lendület miatt továbbgurult, és a kerítést átszakítva a légikikötő melletti szőlőültetvényen állt meg, ott találták meg később. Az eseményről egy helyszíni felvétel került fel a közösségi médiába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.