Új első, üzleti, prémium és turista osztályt alakít ki 12 óriásgépén a légitársaság, így vélhetően még jó pár évig számol a típussal.

A több százmillió brit font értékű fejlesztésről Sean Doyle, a British Airways vezérigazgatója nyilatkozott a Sunday Timesnak az aero.de portál cikke szerint (az eredeti interjú csak előfizetéssel olvasható – a szerk.).

A cégvezető közölte: a legújabb szolgáltatásaik szintjére kívánják felhozni az A380-asokat is, ezért új első és üzleti osztályú, privát szférát nyújtó ülésekkel szerelik fel, és e két kabinrész a tervek szerint a felső fedélzeten kap helyet, de természetesen a prémium turista és a turista kabinrész is megújul majd.

A Club Suite üzleti osztályú ülés (Forrás: British Airways)

Jelenleg az üzleti osztály a gépek mindkét fedélzetén megtalálható, a felsőn prémium turista (World Traveller Plus) és turista székek is vannak, míg a fő fedélzeten a business másik szekcióján kívül az első osztály és további turista ülőhelyek kaptak helyet.

Mint korábban megírtuk, a British Airways elhúzható ajtókkal felszerelt business-minikabinjai Club Suite néven a cég Airbus A350-1000-esein debütáltak 2019-ben, a hasonló kialakítású, új First Suite pedig a Boeing 777-300ER-eken nem sokkal később, emellett szintén a közelmúltban újult meg a prémium turista osztály is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Arról egyelőre nincs bővebb információ, hogy mikor kezdik és fejezik be a 12 darab A380-as felújítását, valamint hogy ezek alapján még mennyi ideig terveznek a kétszintes típussal, de vélhetően még jó pár évig, ha ekkora beruházást hajtanak végre.

Fotó: AIRportal.hu