Megállapodott a Qantas az ausztrál belföldi légiközlekedés piacán két százalékos részesedéssel rendelkező Alliance Aviation Services Ltd felvásárlásáról.

A Qantas még 2019 februárjában szerzett mintegy 20 százalékos részesedést a 70 darab, 100 ülésesnél kisebb repülőgépet üzemeltető légitársaságban, amely Ausztrália egyes régiói között és főként a nagy bányavállalatok számára teljesít charterjáratokat.

A cég már akkor jelezte, hogy átvenné az Alliance teljes irányítását. A részvénycsere formájában megvalósuló felvásárlás a részvényesi és hatósági jóváhagyások függvényében néhány hónap múlva zárul le.

Forrás: Alliance Aviation Services

A Qantas egyébként az Alliance legnagyobb megrendelője, ugyanis a hosszútávú megállapodások szerint a cég a Qantas Link számára 18 újonnan beszerzett E190-es regionális repülőgépet üzemeltet Ausztrália egyes régióit összekötő új útvonalakon.

Amint korábban megírtuk, a Malév flottájából még a csőd előtt, 2010-ben kivont Fokker 70-esek közül öt – a HA-LMA, LMB, LMC, LME és LMF – került az Alliance flottájába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.