Több mint egymillió liter fenntartható forrásból származó repülőgép-üzemanyagot vásárolt a Delta Air Lines, ezt a mennyiséget három év alatt használja fel az atlantai légitársaság.

Az ügyletet a Corporate Travel Management utazáskezelő társaságon keresztül bonyolította le a Delta, amely most szerzett be először alternatív tüzelőanyagot egy több éves keretmegállapodás részeként. A légitársaság 300 ezer gallont kötött le.

A több mint egymillió liternyi fenntartható kerozin használatával a Delta Air Lines 2100 tonnával tudja csökkenteni a teljes életciklusra vetített szén-dioxid-kibocsátást.

Forrás: Delta Air Lines

A Delta közleménye szerint ez fontos lépés az emisszió csökkentésében, ami pedig a karbonsemlegesség eléréséhez fontos.

Amelia DeLuca, a Delta fenntarthatóságért felelős vezetője szerint elengedhetetlen, hogy a légiközlekedés minél kisebb arányban függjön a hagyományos, fosszilis kerozintól. Emellett a fenntartható repülőgép-üzemanyag gyártását még ilyen beszerzésekkel is támogatni kell, mivel a szűkös gyártási kapacitások és korlátozott kereslet miatt 3-5-ször drágább a ma használt kerozinhoz képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Delta Air Lines tavaly jelentette be, hogy az első karbonsemleges amerikai légitársaság akar lenni, ehhez elengedhetetlen a fenntartható kerozin használata, amely a teljes életciklusra (a kitermeléstől az elégetésig) vetítve akár 80 százalékkal is képes csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást.