Az Emirates a Föld Napja alkalmából bemutatta fenntarthatósági kezdeményezéseit, a légitársaság lecseréli az egyszer használatos műanyag eszközeit, naperőművet épít és fellép az orvvadászat ellen. 

Csupán 6,5 éves átlagéletkorral az Emirates üzemelteti a világ egyik legfiatalabb szélestörzsű repülőgépflottáját, amely esetében a fölös üzemanyag-fogyasztás és kibocsátás elkerülését egy átfogó üzemanyag-hatékonysági program segíti.

A légitársaság közleménye kitért arra is, hogy a cég olyan útvonaltervező rendszert használ, amely minden járat esetén javaslatot tesz a lehető leghatékonyabb repülési útvonalra a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével.

A repülőgép-hajtóművek tisztítására az Emirates egy innovatív habtisztító technikát használ, amelynek köszönhetően megközelítőleg 200 tonnával kevesebb széndioxidot bocsát ki évente. A repülőgépek tisztítására használt, úgynevezett „szárazmosó” technológia segítségével pedig évente 11 millió liter vizet takarít meg.

A légitársaság emellett napenergia rendszereket is épített, hogy fenntartható energiával lássa el két legnagyobb létesítményét, az Egyesült Arab Emírségekben lévő Emirates Engine Maintenance Centre-t, és az Emirates Flight Catering-et. Ezek várhatóan 3,8 millió kilogrammal csökkentik majd a légitársaság éves széndioxid-kibocsátását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Emirates

Felelős fogyasztás

Az Emirates minden egyes járatán kb. 50.000-60.000 eszközt használnak, beleértve a felszolgált ételeket, a kozmetikumokat, a biztonsági felszerelést és az ágyneműt.

A fedélzeten használt szívószálak már papírból készülnek, és a műanyag keverőpálcikákat is felváltották a fából készült környezetbarátabb alternatívák, és a repülés alatti vásárlásokhoz is papírzacskókat adnak műanyag helyett – ezzel évente megközelítőleg 81,7 millió egyszerhasználatos műanyageszközzel kevesebb szemetet termelve.

2017-ben az Emirates bevezette a műanyag palackokból készült ökotakaróját is az Economy osztály utasai számára – minden ilyen takaró 28 darab újrahasznosított műanyag palackból készül, ezzel a mai napig 88 millió műanyag palackot hasznosítottak újra.

A vadvilág és az élőhelyek védelme

Az Emirates 1999 óta aktívan részt vesz a veszélyeztetett előhelyek megóvásában. Alapítója például a Dubai Desert Conversation Reserve (DCCR)-nek, amely a sivatagi állat- és növényvilágot védő rezervátum.

Az Emirates One&Only Wolgan Valley Ausztrália egyik első olyan luxusüdülőhelye, amelyet egy rezervátumban hoztak létre, odafigyelve a felhasznált energia és a vízfogyasztás minimalizálására. A légitársaság emellett szintén határozottan fellép az illegális vadászat ellen, és zéró toleranciát alkalmaz a tiltott fajták és a vadászati trófeák szállítására, illetve bármilyen, illegális vadászati tevékenységre.