BA Better World néven indítja el fenntarthatósági programját a British Airways, az utasok mostantól fenntartható forrásból származó kerozin vásárlásában segíthetik a légitársaságot.

A Heathrow-reptéren tartott rendezvényen egy különleges festésű Airbus A320neo bemutatásával indította el a brit légitársaság a környezetvédelmi kezdeményezését.

Emellett bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a BP-vel fenntartható forrásból származó kerozin vásárlásáról, bevezető projektként London és Glasgow, valamint Edinburgh között minden járatot ilyen üzemanyaggal teljesítenek november első heteiben.

Fotó: British Airways

Mostantól az utasok is támogathatják az alternatív kerozin beszerzését, legalábbis a szén-dioxid-kibocsátási lábnyom megváltására befizetett plusz pénzt erre fogja költeni a légitársaság.

A British Airways anyavállalata, az International Airlines Group (IAG) a következő 20 évben 400 millió USA-dollárt fektet a fenntartható kerozin vásárlásába és a gyártás támogatásába. A BA vállalása szerint 2030-ra teljes szükségletének 10 százalékát fedezi majd az ilyen üzemanyag.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég közleményében hangsúlyozta, a British Airways volt az első a világon 1992-ben, amely a karbonlábnyomáról jelentést adott ki, 2002-ben elsőként vett rész a brit emissziókereskedelemben, az IAG pedig szintén elsőként vállalata, hogy 2050-re karbonsemlegesen fog működni.

Az eddigi lépéseket megemlítve a légitársaság azt írta, dízel helyett elektromos üzeműre cserélik a földi kiszolgáló járműveket, a repülőgépek fedélzetére könnyebb berendezéseket telepítenek, a szemetet teljes egészében újrahasznosítják, és minden egyszer használatos műanyagot ki szeretnének tiltani a járatok fedélzetéről.