Programot indított az Air France-KLM, amellyel vállalati ügyfelei utazásaik szén-dioxid-kibocsátása után éves szinten felajánlásokat tudnak tenni fenntartható üzemanyag beszerzéséhez, így járulva hozzá a légiközlekedés környezetbaráttá tételéhez.

Az Air France és a KLM évek óta részt vesz az alternatív üzemanyagok kutatásában és fejlesztésében, a két légitársaság 2011-ben elsők közt üzemeltetett kereskedelmi járatot fosszilis eredetű helyett alternatív üzemanyaggal, így mutatva rá az elképzelésben rejlő lehetőségekre – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a légitársasági csoport.

Jelenleg a legnagyobb feladatot a bioüzemanyagok gyártásának fejlesztése jelenti, amelyhez az Air France-KLM ügyfelei a most indított program révén járulhatnak hozzá.

Forrás: KLM

A környezetvédelmi kérdések manapság a legtöbb vállalat számára kiemelt jelentőséggel bírnak, az Air France-KLM új programja lehetőséget kínál nekik szén-dioxid-kibocsátásuk mérséklésére.

„Az Air France-KLM sok éve dolgozik ökológiai lábnyomának csökkentésén, a vállalati fenntartható üzemanyag programunk elindítása pedig szilárd elkötelezettségünk újabb bizonyítéka. Céges partnereink hozzájárulásukkal olyan energetikai átállást segítenek elő, amely közelebb hozza a légiipart az ökotudatos elképzeléseikhez” – mondta el Henri de Peyrelongue az Air France-KLM vállalati értékesítésért felelős alelnöke.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.