Le kellett zárni Málta Luqa repterének fő futópályáját hétfőn délelőtt, miután egy Swearingen SA227-AT Expediter típusú repülőgép felszállás közben földnek csapódott, a fedélzetén 5 emberrel. A balesetet senki nem élte túl.

A repülőgép Máltáról Líbiába indult, az első értesülések szerint a fedélzetén az EU határőrizeti szervének, a FRONTEX-nek a tisztviselőit szállította, később azonban a szervezet cáfolta, hogy az ő munkatársasi utaztak a gépen.

A repülőtér üzemeltetőjének hivatalos közleménye szerint az N577MX lajstromjelű, Swearingen SA227-AT Expediter típusú repülőgép szenvedett balesetet. A repülőgép üzemeltetője a kanadai CAE Aviation luxemburgi részlege volt.

A drog- és embercsempész útvonalakat felderítő repülőgépen annak öt fős személyzete tartózkodott, akik a későbbi híradások szerint mindannyian francia állampolgárságúak voltak.

Sajtóértesülések szerint a repülőgép közvetlenül az elemelkedést követően hirtelen jobb oldalra dőlt, majd a földnek csapódott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A becsapódás helyén hatalmas tűz keletkezett, melyet egy éppen felszállásra várakozó Air Malta A320-as repülőgép egyik utasa vett videóra.

Később az induló forgalom számára megnyitották a repülőteret, azonban az érkező forgalom számára teljes korlátozást léptettek érvénybe.

Videó a Twitterről, a Facebookról és a Youtuberól