Az egykor magyar leányvállalattal is rendelkező, ír ASL Aviation Holdings Boeing 737-800-asok áruszállítóvá alakításához szerzett jelentős finanszírozást, és megvásárolta az ausztrál Pionair légitársaságba.

A cég a meglévő tízről 40-re bővítette az amerikai repülőgépgyártó konverziós programjában (Boeing Converted Freighter – BCF) lehívható rendeléseit Boeing 737-800-asok áruszállítóvá alakítására.

A flottamegújítás finanszírozásához a Goldman Sachs-szal állapodott meg a következő 15 hónapos időszakban lehívható, 155 millió USA-dolláros hitelkeretről.

Az ASL-csoport ebben a hónapban várja a 16. Boeing 737-800BCF átadását.

Fotó: AIRportal.hu

A vállalat a napokban jelentette be azt is, hogy felvásárolta az ausztrál Pionair légitársaságot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A sydney-i székhelyű, charter-járatok üzemeltetése mellett repülőgépeinek személyzettel, karbantartással és biztosítással (ACMI konstrukcióban) történő bérbeadásával foglalkozó légitársaság ASL Airlines Australia néven működik majd tovább, az akvizíciót már jóváhagyták az illetékes hatóságok.

Az ausztrál cég flottájában 12 darab Embraer E190-E2-es és BAe 146/Avro regionális repülőgép teljesít szolgálatot.

Az ASL közlése szerint a légitársaság fő bázisain, Sydneyben, Melbourne-ben, Adelaide-ben, Brisbane-ben és Cairnsben nem szűnnek meg munkahelyek, sőt a létszám az ASL növekedési és flottafejlesztési terveivel összhangban növekedni fog, ezzel a cég erősebb és nagyobb szolgáltatóvá válik az ausztrál légiközlekedési piacon, különösen az expressz csomagküldő és e-kiskereskedelmi ágazatokban.

Forrás: ASL Airlines

Az ASL-csoport jelenleg 140 repülőgépből álló flottát üzemeltet, négy európai légitársasága, az ASL Airlines Ireland, az ASL Airlines Belgium, az ASL Airlines France és az ASL Airlines United Kingdom mellett Thaiföldön és Indiában is vannak áruszállító leányvállalatai, dél-afrikai fapados személyszállító légitársasága, a FlySafair pedig piacvezető saját területén.