Képeket tett közzé a brazil gyártó a Magyar Honvédség számára készülő első KC-390 Millennium összeszereléséről.

Az Embraer közlése szerint a cég szakemberei jelenleg a szárnyak és a törzs egymáshoz illesztését végzik, mindkét szerkezetet már a megrendelő által kért színre festették.

A példány repülési tesztjei 2023 második felében kezdődnek meg, az átadásra 2024 második negyedévében kerül sor.

Forrás: Embraer

A második, Magyarország számára készülő gép gyártása pedig a tervek szerint idén decemberben kezdődik, így az eredeti ütemtervet megtartva, várhatóan 2024 végére át is adják.

Forrás: Embraer

A Magyar Honvédségnek készülő KC-390-es változat lesz az első a világon, amelyet intenzív egészségügyi ellátást is lehetővé tévő egységgel is felszerelnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A KC-390 teljes mértékben NATO-kompatibilis, a repülőgép képes a magyar JAS 39 Gripenek légi utántöltésére, emellett teher- és csapatszállítási feladatokra is.

Amint korábban megírtuk, 2022 júniusában az Embraer és az Aeroplex szándéknyilatkozatot írt alá, ennek értelmében együttműködnek abban, hogy a magyar repülőgép-karbantartó vállalat megszerezze az Embraer Authorized Service Center (EASC) minősítését.

A Magyar Kormány 2020 novemberében írt alá szerződést az Embraerrel két KC-390-es repülőgép beszerzéséről a Magyar Honvédség képességeinek megerősítése érdekében.