Frissítette arculatát az Aegean Airlines, a görög légitársaság az Eurowhite sztenderdet követve letisztult festést választott, amelyet első Airbus A320neójukon mutatott be.

A légitársaság a klasszikus görög színeket, a fehéret és a kéket használta fel, a gépek hasán lévő szürke, illetve a felette futó piros csík pedig a továbbiakban nem része az arculatnak. Helyette világosabb kék alapon új logó került a függőleges vezérsíkra, és abból kiinduló, világosabb kék sáv fut le a törzs hátsó részére.

Fotó: Aegean Airlines

A külső mellett a belső is megújult, a kabinban kisebb változtatásokat eszközölt az Aegean Airlines: a székek ülő- és hátlapján megmaradt a sötétkék szín, az új formatervű fejtámlákra viszont vastag fehér sáv került, eddig ezt a támlára helyezett fehér szövet anyaggal oldották meg. A poggyásztároló pereménél kialakított kapaszkodónál az eddigi piros helyett sötétkék sáv fut végig a kabinon.

Fotó: Aegean Airlines

Az új festésminta a légitársaság első Airbus A320neóján mutatkozott be, arról egyelőre nincs információnk, hogy a régi gépeket milyen ütemezésben alakítják majd át. Mivel a beltér is változott, vélhetően a tervszerű karbantartással együtt frissítik a régebbi gépek arculati elemeit.

Fotó: Aegean Airlines

Az Agean Airlines még 2018-ban rendelt 42 A320neo családba tartozó gépet az Airbustól 5 milliárd dollár listaáron számolt értékben. Az eredeti megrendelés kibővítését követően 2025-ig a légitársaság legalább 46 darab A320neo és A321neo repülőgépet vesz át. További 12 repülőgépre opciós szerződéssel rendelkezik, így akár 58 darabra bővülhet a cég neo-flottája. A görögök a Pratt & Whittney áttételes hajtóművét választották az új generációs keskenytörzsűhöz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Aegean Airlines

Dimitriosz Gerogiannisz, a légitársaság vezérigazgatója az új gép bemutatásán azt mondta, minden évben 500 millió eurót költenek majd új repülőgépek beszerzésére a következő 6 évben.

Az athéni székhelyű, a magyar piacon is jelen lévő Aegean Airlines tavaly új utasforgalmi rekordot ért el, 15 millió utast szállítottak, 1 millióval többet, mint egy évvel korábban. Anyagi helyzetük stabil, 2018-ban százmillió eurós adózás előtti eredményt mutatott fel, és több éve stabilan nyereséges a társaság.