Füst keletkezett az indiai IndiGo légitársaság egyik Airbus A320neójának kabinjában repülés közben, a gép kényszerleszállást hajtott végre, az utasok egy része vészcsúszdákon hagyta el a fedélzetet.

Az IndiGo légitársaság VT-ITR lajstromjelű, Airbus A320-271N (neo) típusú repülőgépe a légitársaság 6E 237 számú, belföldi járatát teljesítette Dzsaipurból Kalkuttába 136 emberrel a fedélzetén – az aviation-safety.net eseményről készült adatlapja szerint.

A repülőgép pilótafülkéjében, a mellékhelyiségben és az utaskabinban repülés közben, mintegy 70 kilométerre a célállomástól füst keletkezett.

A pilóták folytatták az utat a közeli Kalkutta repülőterére, ahol a repülőgép biztonságosan leszállt. 

Az utasok egy része az egyik hátsó ajtó vészcsúszdáján hagyta el a fedélzetet, míg többen az első ajtóhoz állított lépcsőn szálltak ki a repülőgépből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság Flightglobalhoz eljutott hivatalos közlése szerint a repülőgép „csak elővigyázatosságból hajtott végre kényszerleszállást, mert feltételezhetően füst keletkezett a fedélzeten. A repülőgépen korábban nem jelentettek műszaki hibát„.

Az eseményről az indiai médiában és közösségi portálokon megjelent képek és videók tanúsága szerint a fedélzeten füst kezdett terjedni, főleg a kabin első részében.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a rendellenességet.