A Wizz Air egyik Airbus A321neo utasszállító repülőgépe és a Magyar Honvédség Airbus A319-es szállítógépe hajt végre alacsony áthúzást Gripen vadászgépek kíséretében a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyes futópályája (13R/31L) felett csütörtökön délelőtt.

Friss és érdekes repülős hírekért információkért
kövesd ezt a Facebook oldalt!

Ajánló:

Air to air videón az Airbus – Gripen kötelék

A Wizz Air, a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség Parancsnoksága a ferihegyi egyes terminálon tart sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt, a pilóta és légiutaskísérő gyakorlati és elméleti képzési és továbbképzési együttműködési megállapodásokról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az esemény meghívójából kiderült, hogy a sajtótájékoztatót követően, 10 óra 45 perckor (tervezett, +/- 10 perc!) egy mini-légibemutatót tekinthetnek meg a résztvevők a repülőtér egyes futópályája felett.

(Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Lapunk úgy értesült, hogy a Wizz Air egyik Airbus A321neo utasszállító repülőgépe és a Magyar Honvédség Airbus A319-es szállítógépe két-két Gripen vadászgép kíséretében hajt végre alacsony áthúzást az egyes futópálya felett.

A Ferihegy környékén élőknek és dolgozóknak, valamint az egyes futópálya vonalában tartózkodóknak (Vecsés, Üllő, Monor, Budapest repülőtér közeli kerületei) érdemes lesz csütörtökön 10:30 és 11 óra között fülelni és kémlelni az eget, ha látni szeretnék a nem mindennapi köteléket.

Az alacsony áthúzás az egyes pálya melletti spotterhelyekről is remekül megfigyelhető lesz.

Friss és érdekes repülős hírekért információkért
kövesd ezt a Facebook oldalt!

Kapcsolódó cikkünk:

Pilóták és légiutas-kísérők képzéséről állapodott meg a honvédség és a Wizz Air