A Lufthansa Technik Hamburgban hozott létre képzési központot, amely 7,5 millió eurós beruházással ezer új szakembert képez a következő években repülőgép-hajtóművek javítására – közölte lapunkkal a német repülőgép-karbantartó vállalat.

A légiközlekedés fellendülésével folyamatosan növekszik az ügyféligény a Lufthansa Technik hajtóművek karbantartását végző műhelyeiben, emiatt egyre nagyobb számban van szükség magasan képzett szakemberekre.

A vállalat most 7,5 millió eurós beruházással Hamburgban hozott létre egy modern képzési központot, ahol idén 376, következő öt évben pedig több mint 1000, más műszaki képesítéssel rendelkező szakembert képeznek át repülőgép-hajtóművek javítására, akik már négy-hat hónap elteltével önálló feladatokat láthatnak el a műhelyekben.

A német mellett a képzés angol nyelven is folyik, így külföldi jelentkezőket is várnak, sőt jelnyelvi tolmácsok segítségével a hallássérülteknek is lehetőséget biztosít a vállalat.

Forrás: Lufthansa Technik

A képzés egy elméleti résszel kezdődik, majd gyakorlati képzési blokkok következnek, ahol
szükség esetén a fémmegmunkálással kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatják a résztvevők, megtanulják az egyes modulok szét- és összeszerelését, valamint a hajtóműalkatrészek javításának és átvizsgálásának alapjait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gyakorlati képzéshez három CFM56 típusú hajtómű áll rendelkezésre, de hamarosan megérkezik az új generációs LEAP-hajtómű is a központba, ahol nyolc tapasztalt gyakorlati oktató segíti a felkészülést.