Harmincezer ember elbocsátását tervezi az Emirates-csoport a hírek szerint, a dubaji vállalathoz tartozó légitársaság pedig az A380-asok kivonását is felgyorsíthatja – értesült a Bloomberg.

A gazdasági hírügynökség az ügyet ismerő forrásaira hivatkozva azt írta, a légitársasági holding 105 ezer dolgozója 30 százalékát tervezi leépíteni a koronavírus-járvány miatt kialakult keresletcsökkenés okán.

A cég emellett a Bloomberg híre szerint azt tervezi, hogy felgyorsítja az A380-as kivonását, miközben az utolsó példány még végösszeszerelés előtt áll.

A Paddle your own kanoe légiutaskísérő-toborzással foglalkozó blog konkrét számról is írt, értesüléseik szerint az Emirates 46 példányt vonna ki a flottából.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hírügynökség megkeresésére a vállalat szóvivője azt mondta, semmilyen hivatalos döntés nem született még, a cég vezetése folyamatosan vizsgálja a költségek mérséklésének módját és szintjét.

„A készpénzállomány megőrzése, az üzemmenet biztosítása és a lehető legtöbb munkavállaló megtartása most a legfontosabb számunkra” – hangsúlyozta az Emirates.

Tim Clark, a légitársaság vezérigazgatója korábban azt mondta, el kell fogadni, hogy a következő egy-két évben, vagy még tovább a repülés iránti igény alacsony lesz, évekig 20-30 százalékkal elmaradhat a járvány előtti szinttől.

A társaság a múlt héten tette közzé pénzügyi eredményeit, ekkor Ahmed bin Szaíd Al-Maktúm, az Emirates-csoport elnök-vezérigazgatója azt írta: legalább 18 hónapba telik majd, mire visszaáll a járvány előtti forgalom a légiközlekedésben.

Forrás: Emirates

Az Emirates 2019 szeptemberében jelentette be, hogy a típus legnagyobb üzemeltetőjeként megkezdi az A380-as kivezetését a flottából, két, felújításra szoruló gépbe már nem fektetnek plusz pénzt. A típussal akkor 2035-ig számolt, arról egyelőre nincsenek információk, hogy a járvány mennyiben módosította az Emirates ez irányú terveit.