További három Boeing 777F repülőgéppel bővíti cargoflottáját a Turkish Airlines, erről írt alá megállapodást a török légitársaság az amerikai repülőgépgyártóval.

A bejelentés azt követően történt, hogy a Turkish Airlines rekord profitot ért el 2018 első kilenc hónapjában, mely egyaránt köszönhető az utas- és a légiáru-szállítási piacon tapasztalt erős keresletnek.

A török cég cargo üzletága az előző év azonos időszakához viszonyítva 25%-os növekedést könyvelt el a szállított áru tömegét tekintve, miközben az áruszállítás bevételei 29%-kal növekedtek.

Forrás: Boeing

A 777F típust a 777-200LR (Longer Range) utasszállító típusváltozat alapjain fejlesztette ki a Boeing, a repülőgép több mint 9000 kilométeres utak megtételére képes közbenső leszállás nélkül mintegy 102 tonnás teljes terheléssel.

A nagy hatótávú és kapacitású áruszállító típus rendkívül előnyös a vállalat számára, mert közbenső leszállások nélkül, költséghatékonyabban és gyorsabban tudják eljuttatni a szállított árut a rendeltetési helyére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Turkish Airlines legutóbb januárban rendelt három Boeing 777F repülőgépet a Boeingtől. A még korábban leadott, két darabos megrendeléséből pedig tavaly december elején állította forgalomba az első 777F-et flottájában a török légitársaság.