Munkába állt az Easyjet flottájában a néhai Air Berlin egyik A320-asa, amellyel a brit diszkont repülőgépeinek száma elérte a háromszázat. Ez a példány egyúttal a 111. osztrák lajstromjelű gép, és az újonnan megnyitott Berlin-Köln járaton debütált. 

Forrás: easyJet

Integrálta flottájába a brit diszkont légitársaság, az Easyjet a csődbe ment Air Berlin felszámolásakor megszerzett újabb A320-ast, ezzel elérte a flottaméret a háromszáz repülőgépet.

A cég közleménye szerint a keskenytörzsű Airbus a német belföldi piacon ráerősítő légitársaság új, Berlin-Tegel – Köln járatán debütált az új arculatában.

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly nyáron vette át az Easyjet az Airbustól a háromszázadik A320-asát, méghozzá egy új generációs neo változatot. De az öregedő gépek kivonásával most érte el ezt a számot magának a flottának a mérete (hasonló eltérés volt a Ryanairnél is a Boeing 737-eseivel, amikor az ötszázadik példányt átvette a gyártótól).

A most forgalomba állított A320-as egyúttal a 111. olyan gép, amely már a Brexitre készülve osztrák lajstromjel alatt repül az Easyjet Europe leánycégnél
– teszi hozzá a légitársaság közleménye.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egy éve kezdték meg az osztrák üzemelési engedély megszerzése után a kontinentális részflotta felépítését, az átlajstromozott gépek az Egyesült Királyságon kívüli járatokon szolgálnak.

A vállalat arról is tájékoztatást adott, hogy már 350 egykori Air Berlin-dolgozót foglalkoztatnak, 150 pilótát és 200 légiutas-kísérőt, az idei év végéig ez a szám 420-ra növekedhet. A novemberig tartó átmeneti időszakban az Air Berlin-hálózat részbeni átvételét wet-lease konstrukcióban bérelt repülőgépek is segítik.

Az Easyjet pénzügyeit lerontotta a csődbe ment német légitársaságból kihasított szelet megszerzése, de a legutóbbi jelentésük szerint már elkezdődött a javulás.

A brit diszkont légitársaság egyik A320-asa (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)