Hat darab Boeing 787-9 kötelező érvényű megrendelésével bővítette Dreamliner-rendeléseit az ausztrál Qantas. A légitársaság egyúttal bejelentette azt is, hogy 747-es flottájának utolsó példányát 2020-ban vonja ki a forgalomból.

A most megrendelt hat darab Boeing 787-9-est 2019 év vége és 2020 év közepe közötti időszakban veszi át a légitársaság, ezzel 14 darabosra bővül majd a kengurus Dreamliner-flotta.

A Qantas útvonalhálózatán jelenleg négy 787-es repül, korábbi megrendelésükből még négy példányt idén év végéig kapnak meg az amerikai gyártótól.

Az ausztrál légitársaság mind a 14 darab Boeing 787-9-es repülőgépe egységesen 236 üléses konfigurációban áll forgalomba,
a repülőgépeket General Electric GEnx hajtóművekkel szerelik fel.

Forrás: Qantas

Letelt a koros négyhajtóműveseknek a cégnél

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Qantas Boeing 747-400-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A kompozit kéthajtóműves repülőgépek érkezésével egyidejűleg felgyorsítja a Boeing 747-400-as repülőgépek kivonását a flottából a Qantas.

A koros négyhajtóművesek közül a legidősebb repülőgép 25 éves, de a legfiatalabb repülőgép is 17 éves lesz a 2020-as kivonáskor. A cég flottájában jelenleg négy 747-400 és hat 747-400ER repül.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Los Angeles-i járatokról már idén év végén kivonja a jumbókat a légitársaság.

Alan Joyce, a Qantas vezérigazgatója méltatta a 747-es típus szerepét a Qantas fejlődésének történetében és az utasoknak nyújtott magas színvonalú szolgáltatás nyújtásá terén, ugyanezt várják most a Dreamliner típustól is. A kompozit kéthajtóműveseknek nagyobb a hatótávolsága, gazdaságosabban üzemeltethetők, így a cég új útvonalakon léphet piacra, mint például a nemrég megnyitott rekorder Perth-London járat.

Az új repülőgépek érkezésével a légitársaság újabb amerikai, ázsiai, dél-afrikai és európai célpontokra nyit majd közvetlen járatokat.

A Qantas mindemellett folytatja a ‘Project Sunrise’ nevű kezdeményezését, amelynek eredményeként várhatóan 2019-ben Airbus A350-900ULRs vagy Boeing 777-8 repülőgépeket szerez be a cég, melyekkel Ausztrália keleti partjáról nyitnának közvetlen járatokat Európába és az USA nyugati partjára. Az első ilyen repülőgépet 2023-ban helyezheti kereskedelmi forgalomba a légitársaság.