A Boeing Business Jets és a GKN Aerospace tulajdonolta Fokker közösen fejleszti, gyártja és kínálja az utasszállító repülőgépeken ma elérhető legnagyobb panorámaablakot, Skyview Panoramic Window néven. Az együttműködést ma jelentette be lapunkhoz eljuttatott hivatalos közleményében az amerikai repülőgépgyártó.

A kiváló kilátást nyújtó ‘extra’ a BBJ és BBJ 2 üzleti jetekhez és a és a BBJ MAX gépcsalád összes tagjához vásárolható lesz. Az új generációs üzleti jetek közül elsőként a 2018-ban forgalomba álló BBJ MAX 7 repülőgéphez rendelhetik majd az ügyfelek.

A Skyview Panoramic Window nevű panorámaablak 1,4 méter széles és 50 centiméter magas lesz.

A panorámaablak három szabványos méretű ablak helyére kerülhet beszerelésre, a repülőgéptörzs szárny mögötti részének több pontjára, típustól függően.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Skyview Panoramic Window látványterv (Forrás: Boeing/Fokker) | © AIRportal.hu

Skyview Panoramic Window látványterv (Forrás: Boeing/Fokker)


A panorámaablakot az új BBJ-ket és BBJ MAX-eket vásárló ügyfelek a Boeingtól is megrendelhetik, hiszen az beárazott, választható extraként szerepel majd az amerikai gyártó árlistájában.

A korábbi BBJ tulajdonosoknak sem kell szomorkodnia, mert a Fokker vállalja már meglévő BBJ-kbe is a panorámaablak utólagos beszerelését.