Az Alitalia olasz légitársaság munkavállalói csütörtökön lépnek sztrájkba, de a járatok egy része már szerdán sem közlekedik. Szerdán az olasz főváros tömegközlekedési dolgozói is négy órás munkabeszüntetést tartanak.

Az Alitalia belföldi járatai közül elsőként a Szardíniára tartó repülőgépek állnak le, majd csütörtökön az Alitalia többi belföldi és külföldi járatának indulása és érkezése is akadozni fog.

A légitársaság a járatok hatvan százalékos törlésével számol.

A dolgozók a sztrájkkal a tavaly év végén lejárt kollektív szerződésük megújítását sürgetik, amelyet – az érdekképviseletek szerint – a vállalat egyoldalúan módosítani akar, akár kétezer dolgozó elbocsátásával.

Sztrájkolnak a tömegközlekedési dolgozók is

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az olasz nagyvárosokat és főleg Rómát tüntetésekkel is megbénító hat napos taxis sztrájkot a tömegközlekedési dolgozók munkabeszüntetése követi. Szerdán reggel fél kilenctől négy órán át leáll a római busz-, villamos-, metróközlekedés, valamint az olasz fővárost szolgáló helyi vasúti járatok is. Az Atac római közlekedési vállalat dolgozói azért sztrájkolnak, mivel úgy vélik, hogy egyre veszélyesebb munkafeltételek között végzik a munkájukat a járművek előrehaladott kora és a közbiztonság romlása miatt is. Péntekre a közép-olaszországi Lazio tartomány távolsági buszvonalainak dolgozói hirdettek 24 órás sztrájkot.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!