Határozatlan időre meghosszabbította a munka felfüggesztését a Boeing a Seattle környéki és a Moses Lake-i gyártósorain a Boeing.

Az amerikai repülőgépgyártó korábbi bejelentése szerint március 23-tól két hetes időtartamra zárta be gyárait a Seattle-t és Moses Lake-et is magában foglaló, Washington állambeli Puget Sound régióban. A döntést azt követően hozta meg akkor a Boeing, hogy több dolgozónál is koronavírus-fertőzést mutattak ki, és egy munkatársuk életét is veszítette az ebből következő betegség (Covid-19) következtében.

A gyárak eredetileg két hétre elrendelt leállását most további tájékoztatásig, határozatlan időre meghosszabbította a Boeing.

A kezdeti kéthetes leállásra 10 napos fizetett távollétet írt elő a gyártó, a mostani közlemény azt nem részletezi, hogy azok a dolgozók, akik nem tudnak otthonról dolgozni, kapnak-e fizetést a határozatlan idejű leállás alatt.

Forrás: Boeing

Az április 5-én, vasárnap közzétett közleményében a gyártó hangsúlyozta, hogy a döntést a munkatársak, családjaik és a teljes közösség egészségének és biztonságának érdekében hozták meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azon munkavállalóknak, akik olyan jellegű munkakörben dolgoznak, amit távolról is tudnak folytatni, otthoni munkavégzést írt elő a gyártó. De azoknak, akik például a létesítmények alapvető fenntartási területein dolgoznak, vagy erre önként jelentkeztek, továbbra is meg kell jelenniük a beosztásuk szerint. Számukra megemelt szintű egészségügyi és biztonsági intézkedéseket, például távolságtartási előírásokat vezetett be a gyártó, az egységeket gyakran takarítják és fertőtlenítik.

A Boeing folyamatos kapcsolatban van az illetékes egészségügyi hatóságokkal, és napi rendszerességgel értékeli a helyzetet azoknál az üzemeinél, amelyek még nyitva vannak.

Kapcsolódó:

Felére csökkentheti az A320-as gyártási ütemét az Airbus