Október 20-án csütörtökön megszűntek a fennakadások a belgiumi Charleroi nemzetközi repülőtéren, miután az üzemeltető megállapodott a hét eleje óta a forgalmat akadályozó, Security Masters nevű biztonsági céggel.

A belgiumi fapados repülőtéren hétfő óta voltak fennakadások, kedden és szerdán pedig az induló utasok számára le is kellett zárni, mert a Security Masters biztonsági cég demonstráló dolgozói akadályozták a közlekedést.

Emellett az utasbiztonsági ellenőrök sztrájkja miatt a dolgozók és az utasok is csak nehezen tudtak bejutni a tranzitterületre, emiatt tumultus alakult ki a terminálokon.

A repülőtérüzemeltető közlése szerint a légikikötő működése és forgalma csütörtök hajnaltól helyreállt, miután sikerült megállapodásra jutni a biztonsági cég dolgozóival.

Forrás: Charleroi Airport

A Security Masters munkatársai hétfőn kezdtek sztrájkba azért, mert a légikikötő közbeszerzés útján, egy újabb cég bevonásával kívánja végeztetni az utasbiztonsági és poggyászellenőrzést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér vezetésének korábbi közlése szerint azért van szükség újabb cég bevonására, mert az elmúlt években „előfordultak visszatérő problémák” amiatt, hogy a feladatokat egyetlen szolgáltatónak kellett ellátnia. A szolgáltatás folytonosságának biztosításához elengedhetetlen a feladatok megosztása két cég között, az újabb vállalat bevonása nem befolyásolja a foglalkoztatást, sem a díjazás mértékét.