Hét Airbus A350F áruszállítóval váltja Boeing 747-400F-flottáját a Singapore Airlines, az európai gyártó új generációs cargo-gépei 2025 végétől érkeznek a típus utasszállító változatának egyik legnagyobb üzemeltetőjéhez.

Szándéknyilatkozatot írt alá a Singapore Airlines hét Airbus A350F megrendeléséről, amelyekkel 2025 negyedik negyedévétől kezdi majd leváltani Boeing 747-400F típusú áruszállító flottáját a cég.

A Singapore Airlines fej-fej mellett a Qatar Airways-zel a világ legnagyobb A350-es üzemeltetője, jelenleg 56 példánnyal rendelkezik a típusból. Az Airbus tájékoztatása szerint ez is közrejátszott a cargo változat kiválasztásában, mivel az utasszállítótól üzemeltetési, karbantartási szempontból nem sokban tér el.

A legmodernebb hajtómű-generációhoz tartozó Rolls-Royce Trent-XWB97 erőforrásokkal felszerelt A350F-ek 109 tonnás teherbírással rendelkeznek majd, a típus paramétereiről korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Az A350-es közelmúltban bejelentett áruszállító változatára eddig az Air Lease Corporation lízingcég és a francia CMA CGM Air Cargo adott megrendelést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Airbus