Frissítette Dubaj–Budapest útvonalának menetrendjét a foglalási rendszerekben az Emirates, a járatok október 21-től indulhatnak újra, hetente három alkalommal.

A foglalási rendszerek legfrissebb adatai szerint október 21. előtt még nem közlekednek az Emirates Dubaj és Budapest közötti járatai.

Az EK 111/112 járatpár a légitársaság jelenlegi tervei szerint október 21-től indulhat újra.

A menetrend-frissítést november végéig töltötte fel az Emirates,
október 21. és november 30. között a járataik hetente három alkalommal repülnek Dubaj és Budapest között.

A útvonalon szerdánként, péntekenként és vasárnaponként közlekednek majd a Boeing 777-300ER repülőgépek, a koronavírus-járvány előtti napi rendszerességű járatok helyett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az Emirates Boeing 777-300ER típusú repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Az Emirates március 20-tól függesztette fel budapesti járatait a járvány miatt, és az elmúlt hónapokban többször módosította újraindulási terveit.

A légitársaság a varsói járatait szeptember 4-től indítja újra (heti 2, október 7-től heti 3),  Prágába már augusztus eleje óta repülnek a cég gépei hetente három alkalommal.

A tervezett menetrendet nagyban befolyásolhatja a járvány második hulláma, és az országok által bevezetett utazási korlátozások, valamint ezekkel összefüggésben az utazók részéről mutatkozó kereslet. Mint korábban beszámoltunk róla, a kormány szeptembertől a jelenleginél komplexebb és szigorúbb beutazási korlátozásokat vezet be Magyarországon, ám ennek részletei egyelőre nem ismertek.