Ismét megnöveli Doha – Budapest – Doha járatának kapacitását a Qatar Airways. A légitársaság augusztus 2. és október 27. között a hét négy napján a meglévő két járat mellett egy harmadikat is közlekedtet az útvonalon, azaz hetente 18 járattal lesz jelen Ferihegyen.

Fotó: AIRportal.hu

A Qatar Airways augusztus 2-től a délutáni járatán szélestörzsű típusra vált, de a legfrissebb bejelentés szerint a bővítés itt nem áll meg.

A dohai központú légitársaság az eddig is naponta közlekedő két járata mellé a hét négy napján egy harmadik járatot is indít Budapestre.

Az új járatok hétfői, keddi, csütörtöki és szombati napokon közlekednek QR 197/198 járatszámmal augusztus 2 és a nyári menetrend vége, október 27 között. A járatokat Airbus A320 családba tartozó, keskenytörzsű repülőgépek teljesítik.

A QR 197 számú járatok helyi idő szerint 15:30-kor indulnak Dohából és 20:20-kor szállnak le Budapesten, ahonnan 23:00-kor szállnak fel Katar irányába, ahova helyi idő szerint másnap 05:20-kor érkeznek meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A harmadik napi járat a korábban bejelentett, délutáni órákban Budapestre érkező QR199/200  járatokon történt nagyobb repülőgépre történő típusváltás mellett tovább növeli a felkínált kapacitást az útvonalon, immár heti 18 járattal.

Ami még fontosabb, hogy az új járatnak köszönhetően Dohából a reggeli órákban induló járatokhoz nyit meg kedvező átszállási lehetőségeket a Qatar Airways, például Chiang Mai, Canberra (július 1-től Sydney-n keresztül Qsuite lesz Business Classon), Dar-es-salam, Zanzibár, Krabi és Pattaya irányába.

A harmadik napi járatot a foglalási rendszerekben látható adatok szerint – egyelőre – a nyári menetrendben, október 27-ig vehetik igénybe a légitársaság utasai, de amint arról korábban beszámoltunk, a délutáni járatokon télen is megmarad a szélestörzsű, Airbus A330-200-as típus.

Fotó: AIRportal.hu