Újraindítja Dubaj és Budapest között közlekedő járatait az Emirates október 21-től – jelentette be hétfőn reggel az Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb légitársasága.

Számos európai útvonalán, köztük a budapestin is újraindítja a járatokat az Emirates a következő egy hónapban, ezzel a légitársaság útvonalhálózata immár 31 európai várost köt majd össze a dubaji átszállóközponttal.

A légitársaság hétfő reggeli hivatalos közleménye szerint Budapestre október 21-től, Bolognába, Düsseldorfba, és Hamburgba november 1-től, Lyonba pedig november 4-től közlekednek újra a repülőgépeik.

Ezzel az öt újranyitott útvonallal az Emirates hálózatán már 99 úti cél válik elérhetővé.

A budapesti és lyoni járatok hetente két alkalommal, szerdánként és szombatonként repülnek majd,
míg a Bolognába, Düsseldorfba és Hamburgba közlekedők péntekenként és vasárnaponként.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Emirates

A budapesti járat Dubajból helyi idő szerint reggel 8.45-kor indul, és magyar idő szerint 12.40-kor landol a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahonnan délután négy órakor indul vissza, majd pedig 23.20-kor érkezik meg az Emírségek nagyvárosába.

Október 25-től a téli menetrend szerint közlekedik a gép: reggel 8.40-kor száll fel Dubajban, és 15.10-kor indul vissza Budapestről.

A foglalási rendszerekben a hírünk készítésekor látható adatok szerint ez év végéig hetente két járattal tervez a légitársaság a Dubaj és Budapest közötti útvonalon.

A járatokat továbbra is a légitársaság Boeing 777-300ER típusú gépei repülik, ahogy a másik négy útvonalat is.

A közlemény szerint az átszállás mellett az utasoknak lehetősége nyílik Dubajban is tartózkodni, avagy megszakítani az útjukat (stopover), mivel a város az üzleti és turista céllal érkező látogatók számára is újra megnyitott.

A légitársaság honlapján elérhető tájékoztatás szerint a Dubajba történő belépéshez az indulás előtt maximum 96 órával elvégzett COVID‑19 PCR-teszt negatív eredményét kell felmutatnia az utasnak. Az otthon elvégezhető gyorstesztek ellenanyag kimutatására szolgáló eredményeit nem fogadja el a helyi hatóság.

A Magyarországról érkező utasok számára jelenleg az átszállás esetén is szükséges a 96 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt eredmény.

Az október 21-i újraindulási dátum – mint korábban megírtuk – már augusztus vége óta szerepelt a foglalási rendszerekben, de korábban még heti három, míg decembertől heti négy járattal is tervezett a légitársaság.