Hivatalosan is bejelentette a Wizz Air, hogy járatot indít Budapest és Párizs-Orly repülőtere között jövő márciusban.

A lapunkhoz eljuttatott közlés szerint a járatok jövő márciusban indulnak el és naponta közlekednek a Liszt Ferenc-repülőtér és Párizs második legnagyobb forgalmú repülőtere között.

Bár a közlemény nem tartalmazza, de a Wizz Air honlapja szerint a járatok március 29-étől, tehát a nyári menetrendi időszak kezdetétől közlekednek.

A W6 2367-es járat reggel 6.35-kor száll fel Ferihegyről és 8.50-kor landol Orly-n, a W6 2368-as járat 9.30-kor indul vissza és 11.40-kor érkezik meg Budapestre.

Fotó: AIRportal.hu

Mint arról az AIRportal korábban beszámolt, a Wizz Air a szeptemberben csődbe ment Aigle Azur Orly-n lévő slotjaiból szerzett meg néhányat, amelyek lehetővé teszik a járatok elindítását. Az akkor közöltekhez képes annyi változás történt, hogy a Wizz Air egyelőre nem Szófiából, hanem Varsóból indít még napi járatot Orly-ra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Budapest és Párizs-Orly között a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépei közlekednek majd.

Franciaország a Wizz Air 2004-es alapítása óta fontos része a légitársaság hálózatának, Párizs-Orly a hatodik francia repülőtér, ahová járatokat indít a vállalat. Az új útvonal mellett Budapestről Bordeaux-ba és Nizzába, Debrecenből pedig Párizs-Beauvais-ba is közvetlen járattal juthatnak el a magyar utasok.