Nem érkezett elfogadható ajánlat az üzemelését szeptember elején leállító Aigle Azurra, így a francia légitársaság szombaton 0 órától végleg beszünteti minden üzemelését, és megszűnik.

A francia Le Monde híre szerint az illetékes bíróság nem találta megalapozottnak a végül benyújtott ajánlatokat a cég megmentésére, így nem maradt más választás, mint hogy az üzemelése éjfélkor leállt, és felszámolják.

A magánkézben lévő légitársaság szeptember 2-án kért csődvédelmet, majd 6-án minden járatát felfüggesztette, a Reuters szerint 19 ezer utazója maradt különböző repülőtereken. A francia kormányzat kész segítséget nyújtani a légitársaság 1150 dolgozójának, hogy minél előbb munkát találjanak.

Bár korábbi hírek szerint az Air France-KLM Csoport és az Easyjet is érdeklődött a társaság egyes vagyonelemei iránt, végül egyikük sem adott be pályázatot, mert nem jutottak megegyezésre a feltételekről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Várhatóan nem kerülheti el a felszámolást a szintén francia XL Airways sem, mert bár az Air France-KLM csoport korábban érdeklődött a fizetésképtelenné vált low-cost long-haul légitársaságba történő befektetés iránt, a határidő közeledtével mégsem adott be ajánlatot.

A teljesség igénye nélkül idén eddig a Germania, FlyBMI, a WOW Air, a Jet Airways, az Avianca Brasil (cégelnevezése szerint Ocean Air), az Aigle Azur, az XL Airways és a Thomas Cook-csoport szüntette be üzemelését, majd ment csődbe, az Adria Airways pedig bár felfüggesztette működését, hivatalosan még nem állt le teljesen.