Az Air France-KLM és az Easyjet is visszavonta ajánlatait az Aigle Azur egyes vagyonelemeinek felvásárlására.

A francia-holland légitársasági csoport és a brit diszkont cég sem adott be újabb ajánlatot a bíróság által meghatározott határidőig, miután a kormány által támogatott eljárásban arra kérték őket, hogy javítsák a korábbit.

A La Tribune francia lap információi szerint ezzel megnőtt az esélye annak, hogy felszámolják pénzügyi problémák miatt csődvédelembe vonult légitársaságot.

Az Air France egy szóvivője a Reutersnek megerősítette, hogy úgy döntöttek, nem tesznek közös ajánlatot az Air Caraibes hosszútávú járatokat üzemeltető légitársasággal, mert nem jutottak megegyezésre a feltételekről. Továbbá az Air France-nak a szakszervezetek jóváhagyására is szüksége lett volna ahhoz, hogy új pilótákat vegyen fel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Easyjet azért hátrált ki a folyamatból mert nyilatkozatuk szerint nem állt rendelkezésre elegendő idő az üzlet és a kockázatok kiértékelésére.

Az Air France és az Easyjet is az Aigle Azur Párizs–Orly repülőtéren birtokolt, külföldre irányuló repülési jogainak megszerzésében volt érdekelt.

Az ajánlattételi folyamat során derült ki, hogy az Aigle Azur csaknem 150 millió eurós adóssággal küzd, amely meghaladja a korábban ismert értéket.

A cég csődje azután következett be, hogy sikertelenül próbált belépni a hosszútávú járatok piacára, és ez húzta magával az algériai és észak-afrikai útvonalhálózatának fenntartható üzleti modelljét.