Budapest és Párizs-Orly (ORY) között indíthat járatot a Wizz Air, miután kiderült, hogy a magyar diszkont légitársaságnál is landoltak a csődbe ment Aigle Azur slotjai közül.

Az Air Plus News szerint kiosztották a szeptember végén csődbe ment Aigle Azur Párizs-Orly repülőterén korábban használt résidőit és a Wizz Air is megszerzett ezekből kettőt.

A légitársaság ezek birtokában Budapestről és Szófiából indíthat napi járatot a francia főváros kisebb repülőterére.

Az Aigle Azur slotjaiból emellett a Lufthansa, a Hop!, az Easyjet, az Air Caraibes, a Corsair, a Transavia, a La Compagnie és a TAP kapott. A német légitársaság napi két müncheni járatot indíthat, a Hop! szintén napi kétszer repülhet Frankfurtba, az Easyjet napi egyszer közlekedhet majd Glasgow-ba, a TAP pedig összesen 66 slotot kapott a nyári menetrendi időszakra. A többi légitársaság esetében további részletek nem ismertek.

Fotó: AIRportal.hu

Amennyiben a Wizz valóban elindítja a járatot, azzal Budapestről újra elérhetővé válik Párizs a magyar kötődésű légitársaság budapesti hálózatában, és az eddigieknél kényelmesebben lehet majd a belvárosba jutni. Korábban ugyanis a beauvais-i volt katonai repülőteret használta a Wizz Air, ahova Debrecenből most is közlekedtet járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Orly most is elérhető a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, a Transavia France közlekedtet járatokat hetente kétszer, de a foglalási rendszerük szerint március végéig üzemel csak a járat. Korábban az Easyjet is repült a két repülőtér között.

Lapunk megkeresésére a Wizz Air pénteken azt közölte, valóban hozzájutott az Aigle Azur egyes slotjaihoz, de egyelőre még nem született döntés arról, hogy honnan és mikor indít a társaság járatokat.

Az Orly repülőtér slotjait kezelő COHOR a honlapján nyilvánosságra hozta, hogy megadta a Wizz Airnek a budapesti és szófiai napi járatokhoz szükséges résidőket.

Az Aigle Azur szeptember végén állt le, miután a hónap elején anyagi okok miatt felfüggesztették a járatok üzemeltetését.