Nyárra megállt a pénz kiáramlása a német légitársaságnál, de a most következő téli menetrendi időszakkal kapcsolatban aggodalmát fejezte ki Carsten Spohr vezérigazgató.

Az Airliners.de idézte a cégvezetőt, aki Frankfurtban azt mondta, bár az idei céljaik nincsenek veszélyben, azért nyugtalan a téli időszakkal kapcsolatban, mert nem tudni, hogyan lehet majd a cég pénzügyi helyzete szempontjából fontos hosszútávú hálózatot újra érdemben működtetni.

“Újabb hosszú és hideg téli időszakra számítunk a légitársaságnál” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a normális üzemmenet visszaállítása tovább fog tartani, mint más cégeknél.

International Air Transport Association (IATA) AGM, 2019

Elmondta azt is, hogy már nem hisz semmilyen előrejelzésnek az ügyben, hogy Észak-Amerikába mikor indulhatnak újra a járatok. Legutóbb, a féléves pénzügyi eredmény nyilvánosságra hozásakor még szeptember végével számoltak.

Carsten Spohr szerint nem teljesíthető az a céljuk, hogy szeptemberre minden, a járvány előtt elérhető célállomásra ismét közlekedjenek a csoport légitársaságai, a teljes éves felkínált kapacitás pedig átlagosan 40 százalék körül lehet végül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozva pozitívumként elmondta, hogy megállt a pénz kiáramlása a társaságtól. Ez a költségcsökkentő intézkedéseknek köszönhető, amelyekkel a mostani, a járvány előttihez képest fele akkora utasforgalom mellett is jó üzleti eredményt tudnak felmutatni.

Emellett a cargo-üzletág a tavalyi 600 millió euró után idén várhatóan egymilliárdos nyereséget termel majd.

A Lufthansa a napokban bejelentette, hogy megújítja az európai hálózaton az üzleti osztályú ellátást, szeptember elsejétől gyakrabban változó és többféle ételt kínálnak majd.

Az elkészítés során a fenntarthatóság is fontos szempont volt, ezért az alapanyagokat főként a frankfurti és müncheni régióban lévő termelőktől szerzik be.