Az Emirates videója bemutatja, hogy mi történik az utasok nagyobb elektronikai eszközeivel, melyeket az új amerikai szabályok miatt nem vihetnek a fedélzetre. Az EASA a feladott csomagokban szállított elektronikai eszközök okozta fokozódó tűzveszélyre figyelmeztet.

A légitársaság új szolgáltatásával megpróbálja úgy enyhíteni az utasoknak okozott kényelmetlenségeket, hogy elektronikai eszközöket egészen a beszállításig maguknál tarthassák és azokat biztonságban tudhassák a repülés ideje alatt. Az eszközöket a beszállítókapunál gondosan becsomagolva, a dobozokat leplombálva helyezik el a repülőgépek rakterében egy külön konténerben, majd az utasok a célállomáson kapják vissza azokat. Több érintett légitársaság ‘fedélzeti’ kölcsön-laptopokat, ipadeket is biztosít a prémium utasok részére.

Eközben az európai légügyi hatóság arra figyelmezteti a légitársaságokat, hogy a feladott csomagokban elhelyezett nagy méretű elektromos eszközök veszélyes árunak minősülnek, az azokban elhelyezett lítium-ion akkumulátorok fokozott tűzveszélyessége miatt.

Az EASA közleménye nem említi konkrétan az USA és az Egyesült Királyság által bevezetett intézkedéseket, de ajánlásukban kifejezetten azt írják:

inkább az lenne a kívánatos, hogy a nagyobb elektronikai eszközöket a fedélzeten szállítsák az utasok, mert egy esetleges túlmelegedést, robbanást vagy tüzet így azonnal észlelhet és megfékezhet a repülőgép személyzete.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az EASA szerint az USA és az Egyesült Királyság új szabályai miatt jelentősen megszaporodtak a repülőgépek rakterében szállított elektromos eszközök és ezzel nőtt a tűzesetek kockázata is. Az EASA arra figyelmezteti a légitársaságokat és az utasokat, hogy a feladott poggyászban elhelyezett eszközöket

csak teljesen kikapcsolt állapotban szállítsák és meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy az eszköz véletlenül se kapcsolódhasson be a repülőút alatt.

Így utazik a laptopod, ha Dubajból repülsz az USA-ba

Forrás: Emirates

Tabletkölcsönző szolgáltatás az Egyesült Államokba tartó Emirates járatok First és Business osztályán

Az Emirates újabb szolgáltatást vezetett be az Egyesült Államokba tartó járatain annak érdekében, hogy enyhítse az elektronikus eszközökre vonatkozó tiltásokkal járó kényelmetlenségeket. A First és Business osztály utasai tableteket kölcsönözhetnek a fedélzeten, így az utazás során is zavartalanul folytathatják munkájukat – közölte lapunkkal a cég.

Az új szolgáltatás bevezetésével a légitársaság az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal szabályozására válaszol, amelynek értelmében a Dubajból az Egyesült Államokba tartó nonstop járatok utasainak kötelező a laptopokat, a tableteket és más, az okostelefonnál nagyobb elektronikus eszközöket a feladott poggyászba csomagolni.

Az Emirates prémium utasai a légitársaság Dubajból az Egyesült Államokba tartó nonstop járatain ingyenesen kölcsönözhetnek Microsoft Office 2016-tal ellátott Microsoft Surface tabletet, munkájukat pedig a járatokra felvihető USB használatával le is tölthetik.

Azok az Egyesült Államokba tartó utasok, akik a fedélzeten inkább pihennének, vagy az Emirates díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszerének tartalmaiban merülnének el, a légitársaság ingyenes laptop- és tablet megőrző szolgáltatását vehetik igénybe.

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az Emirates Egyesült Államokba tartó utasai egészen a beszállás pillanatáig használhassák elektronikus eszközeiket. Laptopjaikat és más, a szabályozás alá eső eszközüket a beszállókapuknál ki kell kapcsolniuk és át kell adniuk a biztonsági szolgálatnak. Az eszközöket, amelyek gondos csomagolást követően a repülőgép rakterébe kerülnek, a tulajdonosok az Egyesült Államok-béli célállomáson kapják vissza. A szolgáltatás minden osztály utasa számára elérhető.

Eddig közel 8 ezren vették igénybe az Emirates laptop- és tablet megőrző szolgáltatását a légitársaság heti 112 nonstop Dubaj-USA járatán. A szolgáltatásról készült videó az alábbi linkre kattintva érhető el.

Az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal tiltása nem vonatkozik az Emirates Milánón (EK205) és Athénon (EK209) keresztül az Egyesült Államokba közlekedő járataira, valamint az Egyesült Államokból induló, illetve az Emirates más útvonalain közlekedő járataira.

Az Emirates Egyesült Államokba tartó utasai az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal szabályozásáról az alábbi linken találnak további információkat.

Az Emirates személyszállító járataival 12 Egyesült Államok-béli repülőteret szolgál ki: Newark (EWR), Fort Lauderdale (FLL), Orlando (MCO), Chicago (ORD), Boston (BOS), San Francisco (SFO), Los Angeles (LAX), Seattle (SEA), Dallas (DFW), Houston (IAH), Washington (IAD) és New York (JFK).

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!