Amint arról korábban már beszámoltunk, hosszú idő után arculatot és stratégiát vált a Gulf Air légitársaság. A bahreini légitársaság korábbi arany-kék-fehér festése sokak kedvence volt.

Az új festést Seattle-ben fotózta le a Paine Airport (@mattcawby) Twitteren publikáló spotter a légitársaság leendő A9C-FA lajstromjelű Boeing 787-9 Dreamlinerén.

A légitársaság jelképe, a sólyom megmarad a vezérsíkon, azonban a repülőgép törzse a mai, „modern” trendeknek megfelelően fehér lett, a korábbinál nagyobb felirattal. A kék szín eltűnt látszólag az arculatból, helyette úgy látható a képen, hogy grafitszürke betűkkel írták fel a légitársaság nevét. A repülőgép hajtóművein megmaradt az arany színű festés. Bár a repülőgép orr részét kitakarja egy lépcső, minden bizonnyal az is teljesen fehér lett.

A légitársaság összesen 21 787-9 Dreamlinert vár a gyártótól, a cég a tavaly őszi Dubai Airshown rendelt meg öt Boeing 787-9 Dreamlinert, de már 2016-ban is rendeltek 16 darabot az új generációs szélestörzsűből. A Gulf Air stratégiaváltásáról itt írtunk bővebben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Néhány napja még félkészen

Korábban is kerültek már fel fotók az internetre a repülőgépről, azonban akkor még csak a vezérsík volt befestve, a törzs teljesen fehér volt.

A régi arculatban így nézett volna ki a 787-es

Forrás: Boeing