Átvette első Airbus A350-900-as repülőgépét a Fiji Airways, ezzel a típus első üzemeltetőjévé vált a Csendes-óceán déli térségében.

Forrás: Airbus

A légitársaság két példányt állít forgalomba a típusból, mindkettőt a dubaji DAE Capital lízingcégtől bérli.

Az A350 XWB típus a Fiji Airways Nadi-Los Angeles és Nadi-Sydney útvonalain teljesít majd szolgálatot. A modern kéthajtóműves szélestörzsű repülőgéptípus hozzájárul az ország turizmusának és gazdaságának fejlődéséhez, valamint erősíti a légitársaság vezető pozícióját a régióban.

A Fiji Airways A350-esei kétosztályos elrendezésben 334 utas szállítására képesek: 33 utas vízszintes ággyá alakítható ülésekkel felszerelt business, 301 pedig turista osztályon foglalhat helyet, utóbbi helyek közül 39 szék nagyobb lábtérrel rendelkezik.

A légitársaság jelenleg hat darab A330-ast üzemeltet, és mivel az Airbus az A350-es rendszereit úgy tervezte meg, hogy nem szükséges új típusvizsgát tennie az A330-as pilótáknak, a Fiji Airways személyzete is mindkét típuson dolgozhat párhuzamosan.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A350 XWB-család változataira 2019. október végéig 913 kötelező érvényű megrendelést szerzett az Airbus, világszerte ötven vásárló részéről.

Így készült a repülőgép