A COVID-19 vírusfertőzés miatt megfigyelhető keresletcsökkenés következtében módosítja izraeli útvonalainak menetrendjét a Wizz Air, és törli egyes Tel-Avivba közlekedő járatait a 2020. március 11. és április 2. közötti időszakban. A módosítás egy magyarországi járatot érint a Debrecen–Tel-Aviv útvonalon.

Fotó: Miskolczi János/Debrecen Airport

Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban, de legkésőbb az indulás előtt 14 nappal automatikusan tájékoztatja a légitársaság, és átfoglalja egy alternatív útvonalra.

A jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mailes értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése vagy 120%-ának WIZZ számlára való jóváírása között.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Wizz Air február 28-án, pénteken jelentette be, hogy a Debrecen-Milánó Malpensa útvonala iránti jelentős keresletcsökkenés miatt 2020. március 16-val megszünteti ezt a járatát. Korábban írtunk arról is, hogy a Wizz Air a 2020. március 11. és április 2. közötti időszakban összesen 60 százalékkal csökkentette teljes olaszországi kapacitását, köztük számos Budapestről induló útvonalon is csökkentették a heti járatszámot.

ÉRINTETT ÚTVONALAK (A HETI JÁRATSZÁM VÁLTOZÁSA)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Útvonal Heti járatszám
március 15–18.
Heti járatszám
március 18–25.
Heti járatszám
március 25.–április 2.
Debrecen – Tel-Aviv heti 2 heti 2 3 helyett 2